Opdag symptomerne

Nutricia A/S støtter WHOs anbefaling om, at brystmælken er den bedste ernæring til spædbarnet. Oplysningerne på denne hjemmeside bør aldrig erstatte den rådgivning, du modtager fra kvalificeret sundhedspersonale. Det ernæringsvalg, du træffer for dit spædbarn, er en vigtig beslutning, og bør altid følges op med professionel rådgivning, såfremt du vælger en modermælkserstatning.

Valg og anvendelse af modermælkserstatning bør altid ske baseret på rådgivning fra kvalificeret sundhedspersonale. Kombinationen af brystmælk og modermælkserstatning i de første uger af dit barns liv kan reducere produktionen af din egen modermælk, og det kan være vanskeligt at komme tilbage til fuld amning. De økonomiske og sociale konsekvenser af at vælge en modermælkserstatning bør overvejes grundigt. Korrekt anvendelse af modermælkserstatning er vigtigt for dit barns sundhed, og bør derfor altid anvendes og forberedes som anvist på produktet; ukorrekt anvendelse og tilberedning kan i værst fald gøre dit barn sygt.

På denne hjemmeside vil du kunne se oplysninger om Nutricia modermælkserstatninger til særlig medicinsk anvendelse, som skal anvendes i samråd med sundhedsfagligt personale. Hvis du vælger at fortsætte, accepterer du, at Nutricia leverer disse oplysninger på din egen anmodning herom.

Jeg har læst og forstået disse betingelser

Opdag symptomerne

  Symptomerne varierer

  Symptomerne ved mælkeallergi kan vise sig på mange forskellige måder. Store variationer i symptomerne fra barn til barn kan være medvirkende til, at der kan gå lang tid, inden et mælkeallergisk barn får stillet den rigtige diagnose. Nogle børn, der er allergiske over for mælk, reagerer med opkastninger, mavesmerter og diarré, mens andre i stedet får problemer med forstoppelse. Eksem, søvnproblemer og hæmmet vægtøgning kan også være tegn på allergi. I visse tilfælde er det nemt at stille diagnosen mælkeallergi – og i andre tilfælde, hvor det ikke er tydeligt, at barnets symptomer er koblet til mælk, kan det være betydeligt sværere. I vores symptomguide finder du en liste over mulige symptomer på mælkeallergi. 

  Hvor henvender jeg mig, hvis jeg har mistanke om mælkeallergi?

  Hvis du har mistanke om, at dit barn har mælkeallergi, bør du tale med dit barns sundhedsplejerske, som kan sende dig videre i systemet, hvis der er behov for det. Du kan også kontakte dit barns læge. 

   Har du mistanke om allergi?  

   Hvis du har mistanke om, at dit barn har mælkeallergi, kan det være en god idé at holde lidt ekstra øje med, hvad barnet spiser, og hvilke symptomer barnet udvikler. Dine observationer kan være værdifulde at tage med til børnelægen eller lægen. 
   Herunder finder du en liste over tre vigtige hjælperedskaber, som du kan bruge til at forberede dig på et besøg hos lægen:

   TJEKLISTE OVER SYMPTOMER

   TJEKLISTE OVER SYMPTOMER

   Ved at besvare nedenstående spørgsmål kan du give lægen et mere klart billede af, hvordan dit barns eventuelle mælkeallergi kommer til udtryk. Idéen med tjeklisten er at give et overblik over barnets tilstand inden et besøg hos lægen/børnelægen. Hvis dit barn har alvorlige symptomer, bør du i stedet for at udfylde tjeklisten kontakte sundhedsvæsenet med det samme. Bemærk, at symptomerne ved mælkeallergi kan have sammenfald med symptomer fra andre sygdomme. Selv hvis dit barn har flere af symptomerne på listen, behøver det altså ikke betyde, at barnet har mælkeallergi. Det er også vigtigt at være opmærksom på, at nogle mælkeallergiske børn kun har et enkelt symptom. Selvom du kun sætter et enkelt kryds på listen, kan der altså godt være tale om mælkeallergi. Hvis du har mistanke om, at dit barn er allergisk over for mælk, er det vigtigt, at du fortæller det til dit barns læge.

   2/19

   Huden

   Har dit barn udslæt på huden?

   4/19

   Maven

   Har dit barn problemer med gylp?

   7/19

   Maven

   Har dit barn meget luft i maven?

   8/19

   Maven

   Har dit barn blodig afføring?

   9/19

   Maven

   Har dit barn problemer med hård mave?

   10/19

   Vejrtrækningen

   Nyser dit barn meget?

   11/19

   Vejrtrækningen

   Har dit barn pibende vejrtrækning?

   12/19

   Vejrtrækningen

   Har dit barn åndedrætsproblemer?

   13/19

   Andet

   Er det sket, at barnets øjne, læber eller ansigt er svulmet op?

   14/19

   Andet

   Er det svært at få dit barn til at holde op med at græde?

   15/19

   Andet

   Er barnets tøj vådt af sved om morgenen?

   16/19

   Andet

   Har barnet tabt sig eller ikke taget på i vægt?

   18/19

   Andet

   Har dit barn problemer med at spise?

   19/19

   Andet

   Er dit barn usædvanligt utilfreds?

   SAMMENFATNING AF DINE SVAR I TJEKLISTEN

   UDSKRIVSTART IGEN