Glutenfri grød med Pepticate

Nem grød baseret på Pepticate. Ønsker du en glutenfri grød, kan du vælge imellem majsstivelse, rismel*, polenta, hel hirse eller boghvede.

*Fødevarestyrelsen anbefaler, at man varierer grøden og sørger for, at barnet ikke får risbaseret grød hver dag pga. indholdet af arsen.

Opskriften er udviklet af Nutricia til børn med komælksallergi.

Antal portioner: 1

Ingredienser

2 dl vand
1 ½ spsk. majsstivelse*
6 måleskefulde Pepticate-pulver

*Alternativer: 2 spsk. rismel (Risenta) eller 2 spsk. polentagryn eller 2 spsk. hel hirse eller 2-3 spsk. boghvedeflager.

Fremgangsmåde

Bland vand og mel (boghvede, majsstivelse eller rismel) i en lille gryde.
Kog blandingen op, og lad den koge i et par minutter under omrøring.
Tag gryden fra varmen, lad vællingen køle lidt af og pisk derefter Pepticate i.
Lad vællingen køle til spisetemperatur, inden du giver den til barnet.
Kontrollér temperaturen ved at dryppe et par dråber af vællingen på indersiden af dit håndled.
Servér med frugtpuré og Pepticate blandet efter anvisningerne på bøtten, men spæd op med lidt ekstra vand for at opnå en mælkelignende konsistens.