Mælkefri grød med gluten

Grød kan varieres med forskellige ingredienser og tilbehør. Her finder du opskrifter på grød baseret på Pepticate med mannagryn, havremel eller grahamsmel.

Gröt med gluten

Antal portioner: 1

Ingredienser

2 dl vand
2 spsk. mannagryn*
6 måleskeer Pepticate-pulver

*Alternativer: 2-3 spsk. havremel eller 2 spsk. grahamsmel.

Fremgangsmåde

Bland vand og mel (boghvede, majsstivelse eller rismel*) i en lille gryde.
Kog blandingen op, og lad den koge i et par minutter under omrøring.
Tag gryden af varmen, lad vællingen køle lidt af og pisk derefter Pepticate i.
Lad vællingen køle til spisetemperatur, inden du giver den til barnet. Kontrollér temperaturen ved at dryppe et par dråber af vællingen på indersiden af dit håndled.
Servér med frugtpuré og Pepticate blandet efter anvisningerne på bøtten, men spæd op med lidt ekstra vand for at opnå en mælkelignende konsistens.

*Fødevarestyrelsen anbefaler, at man varierer grøden og sørger for, at barnet ikke får risbaseret grød hver dag pga. indholdet af arsen.