Mælkefri pastasovs med urter og skinke med Neocate Junior

Sovsen kan nemt varieres med andre krydderier og tilbehør.

Opskriften er udviklet af Nutricia til børn med komælksallergi.

 

pastasas

Antal portioner: 3 dl sovs

Ingredienser

2 spsk. Fedtstof uden mælk / mælkefri margarine
1 spsk. finthakket løg (kan udelades)
2 spsk. hvedemel*
2 1/2 dl vand
8-9 skefulde (1,5 dl pulver) Neocate Junior-pulver
50 g røget skinke
oregano
salt og sort pepper

* Hvis man ikke kan tåle hvede eller gluten, anvender man en hvede-/glutenfri blanding.

Fremgangsmåde

Varm lidt fedtstof i en gryde, svits løgene hurtigt og tilsæt melet. Tilsæt derefter vandet og lad koge i 3 min.

Bland Neocate Junior-pulveret i med lidt vand, således at det opløses helt. Hæld blandingen i gryden og pisk til en jævn sauce. Tilsæt skinke skåret i strimler og smag til med oregano, salt og sort peber.

Serveres med nykogt pasta og favorit-grøntsagerne. Evt. rester kan sagtens fryses ned.

Tips: Lav kogt torsk med æg og persillesovs ved at erstatte skinke og oregano med hakket kogt æg og persille.