Mælkeallergi er almindeligt

Mælkeallergi kaldes også for mælkeproteinallergi, komælksproteinallergi eller komælksallergi. Forskellige navne, som alle betyder det samme.

Mælkeallergi er den mest almindelige fødevareallergi blandt babyer og småbørn: 2-5% af alle børn udvikler mælkeallergi, og næsten alle bliver syge/får symptomer i løbet af det første leveår. Ofte giver allergien sig til kende i forbindelse med, at barnet begynder at få grød eller modermælkserstatning, der indeholder komælk.

Prognosen for mælkeallergi er god. De fleste børn med denne allergi kommer sig allerede før skolealderen. Hvis dit barn for nylig har fået stillet diagnosen mælkeallergi, kan det forståeligt nok føles uoverskueligt. Livet er noget, der sker her og nu, og hverdagens problemer skal håndteres – også selvom de formodes at forsvinde i fremtiden. Derfor har vi på denne hjemmeside samlet information om og tips til, hvordan du kan gøre livet med mælkeallergi så nemt som muligt.

Du bør altid tage kontakt med dit barns læge/børnelæge, hvis du har mistanke om, at dit barn har mælkeallergi. Denne hjemmeside kan aldrig erstatte kontakt med sundhedsvæsenet.

2–5%
af alle børn udvikler mælkeallergi