Børn med mælkeallergi

Mælkeallergi skyldes, at kroppen mistolker proteinet i mælk som noget farligt. Det fører til, at immunforsvaret starter en allergisk reaktion, som kan vise sig på forskellige måder. Nogle reaktioner kommer omgående, når barnet spiser mad, der indeholder mælk. Eksempler på umiddelbare reaktioner er opblussende røde udslæt på huden eller pludselige opkastninger. Andre reaktioner kommer langt senere, i nogle tilfælde flere dage senere. Eksempler på langsomme reaktioner er forstoppelse og hæmmet vækst.

Symptomerne på mælkeallergi kan variere meget fra barn til barn, og de fleste symptomer, der opstår i forbindelse med mælkeallergi, kan også forekomme i forbindelse med andre sygdomme og tilstande. Det gør, at det kan være svært at forbinde barnets symptomer med mælk og forstå, at det handler om mælkeallergi. Her kan du læse mere om de forskellige symptomer, der kan forekomme i forbindelse med allergi over for komælk.

Mælkeallergi kaldes også mælkeproteinallergi, komælksproteinallergi eller komælksallergi. Forskellige navne, som alle betyder det samme.

Mælkeallergi baby

Spædbørn, der bliver ammet, reagerer sjældent på de små rester af mælkeprotein, som kan forekomme i modermælken efter, at moderen har spist mælkeprodukter.

Hvis et barn, der udelukkende bliver ammet, alligevel får symptomer på mælkeallergi, anbefales moderen dog at fortsætte med at amme for at nyde gavn af amningens mange fordele. Her er det imidlertid vigtigt, at moderen selv undgår mælkeprodukter i sin kost. Inden man ændrer sin egen eller barnets kost, skal man altid rådføre sig med barnets læge/børnelæge.